„В един момент реших, че упражненията с името ми   за

...
„В един момент реших, че упражненията с името ми   за
Коментари Харесай

Цацаров разкри пред депутати колко долен е Кирил Петков и обеща да вкара Бойко Рашков в съда

„В един миг взех решение, че упражненията с името ми   за това кой е отговорен за всички неудачи в страната ми пристигнаха допълнително. Всеки човек има достолепие. В продължения на няколко месеца се изляха какви ли не словоизлияния за отговорността на трима-четирима души. Достатъчно ми беше да чуя, че аз и още един сътрудник сме отговорни за Шенген, за мониторинга, защо ли не. Каза го Христо Иванов.“ Така Сотир Цацаров стартира с оповестяването на претекстовете си да подаде оставка като ръководител на КПКОНПИ пред отрасловата комисия в Народното събрание.

Начертаха се две червени линии – за моята оставка и на основния прокурор. Не рецесията в енергетиката, коронавирус рецесията, цените, а две оставки. Почти всеки ден чета рецензии за отговорността ми за всичко. Стигна се до там, че Ивайло Мирчев упрекна мен и основния прокурор за всички неудачи в енергетиката. Ако аз съм една от аргументите нещата да не вървят, корупцията да цъфти – ок, депозирам оставка. Освобождавайки терена на тези, които ме подлагат на критика им давам опция да покажат какво могат.

Втората причина за оставката ми е, че няма специалност ръководител на КПКОНПИ, както и основен прокурор. Не ми е било това фантазията. Няма да се вкопча в поста до края на мандата си. 20 години съм бил арбитър, 7 години основен прокурор. Няма нищо по-естествено от това. Да му мислят тези, които идват.

Третият претекст е персонален – желая по-нормален живот.“, сподели Цацаров пред депутатите.

Той разяснява и отнемането на позволява му до класифицирана информация.

„Подадената оставка е мотив да ми лишават позволява. 15 дни преди да разглася оставката уведомих водачите на парламентарните групи. 10 дни преди оставката уведомих президента на републиката. След това последва сказка с мен от сътрудници на ДАНС. Всеки, който има най-малко малко знания, ще разбере защо става дума. Те ме уведомиха, че е в границите на процедура за лишаване на позволява. От въпросите, които ми зададоха ми стана ясно, че става дума за ЦУМгейт. Знам я, тъй като е в границите на закона. Не е изтекла информация, никой не ме е предупреждавал скрито. За процедурата през август беше същото. Давал съм пояснения и пред прокурор, когато случая е стигнал до там“, описа Цацаров хронологията на събитията.

„Оттам нататък се стигна до 14 януари, когато допускът ми бе лишен с акт на зам.-председател на ДАНС. Това се случи с настояването на министър ръководителя и министъра на вътрешните работи. Не считам, че откакто 20 година съм работил като арбитър и 7 години основен прокурор, някой може да ми каже, че съм изнесъл класифицирана информация“, сподели още Цацаров.

„Случайна случайност – в 9 ч. сутринта от пресцентъра на премиера бе услужливо подадена към една национална телевизия информацията за отнемането на позволява ми до класифицирана информация. Идеята, че някой ме е уведомил и по тази причина съм дал оставка е на ниска цена политически пиар. Знам доста добре каква е била задачата. Отделен е въпросът по какъв начин е докладвано на премиера. Аз апелирам отнемането на позволява ми. За един човек отнемането на позволява ми е персонално възмездие, за различен е прикриване на други проблеми, за мен е въпрос на достолепие. Причината за отнемането на позволява ми е ЦУМгейт. Имам догатки по чий сигнал е – министърът на вътрешните работи. Ако се окаже неверно, ще му се извиня обществено. Ако ми върнат позволява след обжалването, с Рашков ще се срещнем на друго място, където ще защитя името си“, сподели Сотир Цацаров
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР